Duur 10 dagen / 9 nachten

Eilanden: Raja Ampat, Misool, Wayag, Waigeo

Klik voor Vertrekdata

Vanaf 4.995 p.p.

Eilanden

Inleiding

Tijdens deze avontuurlijke zeecruise gaan we een van de minst bezochte maar meest bijzondere bestemmingen op onze planeet verkennen. Hier heeft u de gelegenheid om dagelijks te snorkelen in een onderwaterwereld die doet denken aan een levende caleidoscoop. Wees getuige van de nieuwsgierig dobberende, fladderende en zwevende dans van de rode paradijsvogel, hoor de kreten van de kamdragende Kaketoe en de luide vleugelbeats van de neushoornvogels aan boord. Drijf op uw rug door een mysterieuze grot, ga zwemmen met roggen en manta’s, duik in een jungle waterval en geniet van de magie van wat is beschreven als het 'laatste paradijs op aarde.'
jewels van Raja Ampat

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Sorong wordt u naar de haven gebracht, waar de Ombak Putih of de Katharina voor anker ligt. Na intrek te hebben genomen in uw comfortabele hut geeft de tourleader uitleg over de voorzieningen aan boord (o.a. de veiligheidsprocedures), de boot licht het anker en er wordt koers gezet richting de Misool Archipel. Na een korte zwemstop wordt aan dek het diner geserveerd en kunt u kennis maken met uw mede reizigers afkomstig uit alle delen van de wereld. Het geheven glas wijn fonkelt in het licht van de ondergaande zon... Uw avontuurlijke droomcruise is begonnen...
juwelen van raja ampat

Dag 2

In de vroege ochtend gaat de zon op achter een reeks schilderachtige eilandjes die samen de Misool Archipel vormen. De topografie is zoals we die kennen van een ‘karst-formatie’, een groot aantal piepkleine eilandjes die aan de onderkant door de nooit ophoudende getijdenbeweging zijn uitgesleten tot paddestoelen of net gelande vliegende schotels. We genieten de hele dag van al het fraais dat de wereld hier onder- en boven water te bieden heeft. We peddelen met de kayak onder de overhangende rotsformaties, turen naar roofvogels loerend op de rotsen, snorkelen in kristalhelder water op plaatsen waar de wereld sinds de schepping niet is veranderd. ‘s Avonds gooien we het anker uit in de baai van Tomolol.
juwelen van raja ampat

Dag 3

Zwemmen in de mysterieuze grot die uitkomt in de baai van Tomolol is ongetwijfeld een van de meest gedenkwaardige activiteiten in Raja Ampat. Met de sloepen arriveren we bij de grot die deels onder water ligt. Hier kunnen we gaan zwemmen, snorkelen of ons gewoon laten drijven terwijl we de stalaktieten bewonderen die in de omringende spelonken spookachtig naar beneden hangen. De waaghalzen zwemmen of kayakken door het donkere water naar het andere uiteinde waar de grot opnieuw in de buitenlucht uitmondt. Vanhier gaan we door naar een vreemd meer waar we tussen duizenden kwallen zonder angels (dus ongevaarlijk) zwemmen. Na terugkomst bij de boot zetten we per sloep onze ontdekkingstocht door dit doolhof van karst eilandjes voort en vinden we onverklaarbare begraafplaatsen onderwater vol schedels en prehistorische grottekeningen van 3000 tot 5000 jaar oud met afbeeldingen van menselijke figuren en enorme mensenhanden, vissen, bloemen, planten, werktuigen en boten. ‘s Nachts zetten we scheep naar het eiland Batanta.
juwelen van raja ampat

Dag 4

Na onze verkenningen van wat de zee te bieden heeft, verschaft het door jungle overdekte eiland Batanta een ander décor en de kans onze benen te strekken tijdens een avontuurlijk tocht landinwaarts. We ankeren bij het dorpje Arefi op de noordkust en gaan met locale gidsen op weg door de mangrove voor het beginpunt van onze trek. Een korte wandeling langs een rivierbedding leidt ons naar de eerste van twee jungle watervallen compleet met een verfrissende poel om af te koelen. Wie het aandurft klimt langs de rotsen naar boven voor een bezoekje aan een tweede waterval. We verlaten de wildernis en varen met de boot naar een plekje dichtbij, waar we zwemmen en snorkelen voordat we veder gaan naar de noordkant van Waigeo.
juwelen van raja ampat

Dag 5

Voor zonsopgang treden we in de voetstappen van de befaamde natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace en gaan op zoek naar de bijzondere Rode Paradijsvogel. We hopen dat onze pogingen succes hebben, zodat we een blik mogen werpen op de ingewikkelde paringsdans van de vogel zodra de zonnestralen de toppen van het bladerdak bereiken. De tocht door het schemerende woud met overal rondom de geluiden van ontwakende vogels en andere dieren is een magische ervaring op zich. Vervolgens varen we door de Dampier Straat met de meest spectaculaire riffen van de Raja Ampat archipel. Met een beetje geluk zwemmen we een stukje op met een of meer grote zoogdieren van de zee die hier worden aangetrokken door de voedselrijke zeestromingen. Aan het eind van de dag gooien we het anker uit bij Pulau Arborek. Op ons gemak lopen we het eilandje rond en krijgen we een indruk van de cultuur van de Asai die nog altijd in ere wordt gehouden door de bewoners van deze geisoleerde plaats.
juwelen van raja ampat

Dag 6

Een nieuwe dag vol avontuur wacht ons langs de grillige westkust van Waigeo. We beginnen de dag met het ontdekken van Wofoh, drie eiland juweeltjes die met elkaar zijn verbonden door stukken ongerept koraalrif. Per sloep of kayak navigeren we langs de eilanden of gebruiken we onze nieuw verworven bekwaamheid om vissen te identificeren bij het het rif barstensvol leven. Of u maakt zch niet druk en zoekt een plek om te relaxen op het strand. ‘s Middags gaan we noordwaarts richting de Aljui Baai, waar zich de Cendana Parel kwekerij bevindt, een van de grootste producenten van hoogwaardige zoutwater parels van het gebied. Parels kweken is in heel Indonesie een belangrijke bedrijvigheid en ook in de wateren rond Raja Ampat komen we een paar kwekerijen tegen. We hopen er onderweg een te bezoeken om uitleg te krijgen hoe het parel kweken in zijn werk gaat. ‘s Avonds varen we door, kruisen de Evenaar en komen aan op het Noordelijk Halfrond op weg naar de eilanden van Wayag.
juwelen van raja ampat

Dag 7

Weinig gebieden in Indonesie kunnen bogen op zoveel natuurlijke schoonheid als de Raja Ampat’s Wayag Eilanden. De pracht van deze schilderachtige karst spiralen wordt misschien alleen geevenaard door de schitterende kleuren en het bonte leven in de onderwatertuinen onder aan de voet. De natuur heeft deze eilanden uitgekerfd in een reeks inhammen en lagunes, kanaaltjes en baaitjes, puntige rotsen en beschutte zandstranden. Wie het waagt om een spectaculaire maar bijna verticale klim naar boven te maken wacht boven een subliem uitzicht over land en zee. We blijven de nacht hier voor anker.
Juwelen van Raja Ampat

Dag 8

De Wayag Eilanden zijn het beste dat Raja Ampat te bieden heeft. Daarom zullen we nog een ochtend in dit gebied verblijven. Na de lunch wenden we de steven, maken een zwemstop op de evenaar om Poseidon te eren en zetten koers naar een nieuwe horizon.
Juwelen van Raja Ampat

Dag 9

Op de laatste dag van onze ontdekkingsreis door een van de mooiste maritieme gebieden ter wereld zullen we nog een paar van de meest unieke snorkelplaatsen bezoeken. ‘s Ochtends komen we aan in de Baai van Yengeffo waar duizenden vogels hoog in de bomen ons verwelkomen. Onze aandacht gaat evenwel naar de wonderen in de diepte en we verlustigen ons aan het schouwspel onder water! Na wat te hebben gepeddeld of gekayakt en onze lunch te hebben genuttigd varen we terug door de Dampier Straat en houden halt bij een van de mooiste onderzeetuinen van het park. Vissen in alle denkbare soorten, maten, vormen en kleuren zwemmen temidden van een woud van koraal waar David Attenborough trots op zou zijn. Verzadigd van alle indrukken hebben we ‘s avonds een afscheidsdiner en vieren een spetterend afscheidsfeest met de kapitein en bemanning.
juwelen van raja ampat

Dag 10

Na een laatste stop en een hapje op een van de eilanden in de buurt komen we aan in de haven van Sorong. We nemen afscheid van de kapitein en de bemanning, waarna de sloepen ons aan land brengen voor ons vervoer naar het vliegveld, of hotel voor het vervolg van uw reis. Wilt u een of meerdere nachten verlengen in een leuk hotel in Sorong, dan helpen wij graag met het vinden van een geschikte accommodatie.

Inclusief

  Cabine op basis van 2 personen
  Volpension; ontbijt, lunch en diner
  Alle softdrankjes
  Alle excursies conform programma
  Snorkelmateriaal
  Engelstalige tourleader
  Service van bemanning

 

Exclusief

 Retourvlucht Schiphol (bij ons te boeken)
 Binnenlandse vlucht (via ons te boeken)
 Eventueel eerste en laatste overnachting
 Visum
 Persoonlijke uitgaven
 Alcoholische dranken
 Reis- en annuleringsverzekering

Interesse Formulier: