Duur 10 dagen / 9 nachten

Eilanden: Raja Ampat – Waigo – Misool – Triton Bay – Kaimana

Klik voor Vertrekdata

Vanaf 4.990 p.p.

Eilanden

Inleiding

Cruising door Raja Ampat is één de mooiste ervaringen die een reiziger in de wereld kan op doen. Deze speciale SeaTrek cruise volgt het spoor van Alfred Russel Wallace, de Britse natuuronderzoeker die zo'n 150 jaar geleden 8 jaar lang (1854 – 1862) door de Indische archipel zwierf. Zijn ervaringen legde hij tot in het kleinste detail vast in ‘The Malay Archipelago’. Met zijn boek in de hand varen we door gebieden die Wallace zo fascinerend vond: afgelegen bergachtige eilanden met beboste kustlijnen, idyllische witte zandstranden en jungle watervallen; we zullen bijzondere vogels spotten, snorkelen door Raja Ampat’s sprookjesachtige zeetuinen, zwemmen in een mysterieuze grot en cruisen door een doolhof van karst eilandjes. Hopelijk ondergaan we de magie van de bijzondere paringsdans van de bijzondere paradijsvogels. En met een beetje geluk krijgen we zelfs de gelegenheid te snorkelen te midden van walvishaaien in de Triton Baai.
Papua-en-walvishaaien

Dag 1

Uw vlucht arriveert in Sorong de havenstad van West Papua, de toegangspoort tot de Raja Ampat. Vanaf de luchthaven brengen wij u naar de haven waar de Ombak Putih voor anker ligt. Na inchecken in uw hut en kennismaking met de kapitein en bemanning, bent u klaar om aan het cruise avontuur te beginnen. Het anker wordt gelicht, we verlaten de haven en varen het beschermde gebied van Raja Ampat in, thuisbasis van uniek birdlife en de grooste biodiversiteit aan koraalriffen ter wereld. We cruisen naar het eiland van Waigeo, stoppen voor een verfrissende duik en genieten van een betoverend mooie zonsondergang op onze eerste dag op zee.
juwelen van raja ampat

Dag 2

Terwijl het nog donker is, gaan degenen die fit en avontuurlijk ingesteld zijn aan land, naar het dorp Sapokren, waar een lokale gids ons meeneemt op een uitdagende tocht door het bos in de hoop de Wilsons paradijsvogel te zien. Het mannetje is rood en zwart met een gele mantel om zijn hals, een licht groene snavel, diep blauwe poten en twee violette staartveren. De kale kruin is turkoois, aan twee kanten versierd met een zwart kruis. Het is mogelijk dat we de mannetjes zien dansen op een afstand van slechts vijf meter. Voordat hij begint, verwijdert hij bladeren en andere objecten van de bodem die zijn optreden kunnen hinderen. Op onze weg terug naar de boot, worden we begeleid door de klanken van de ontwakende jungle en zullen we zeker nog een aantal andere bijzondere vogelsoorten tegenkomen. De rest van de dag kunnen we heerlijk relaxen, zwemmen en snorkelen boven de weergaloos fraaie koraalriffen van Raja Ampat.
Papua-en-walvishaaien

Dag 3

Vandaag zullen de vogelliefhebbers opnieuw de gelegenheid krijgen om de bijzondere rode paradijsvogel te bewonderen. We staan vroeg op en gaan weer aan land op speurtocht door het woud, om een van de meest bijzondere vogelsoorten ter wereld te spotten. Met een beetje geluk krijgen we bij de eerste zonnestralen hoog in de bomen de ingewikkelde paringsdans van de zeldzame paradijsvogel te zien. Bij terugkeer op ons cruise-schip, de Ombak Putih, varen we door het majestueuze gebied van Raja Ampat. Bij gunstige stroming kunnen we een aantal grote zeezoogdieren zien, aangetrokken door de voedselrijke wateren. We eindigen de dag met voor anker te gaan bij het eiland Pulau Arborek. Hier kunnen we gemakkelijk om het kleine eiland heenlopen en een indruk krijgen van de Asai-cultuur, die nog steeds door de dorpelingen in deze afgelegen plaats in stand wordt gehouden.
dansen draken en inheemse meren

Dag 4

Bij het opstaan zien we hoe de opgaande zon een schilderachtige gloed over de eilanden van de Misool archipel legt. De topografie is typerend voor 'karst ontbinding,' waarbij door de onophoudelijke beweging van eb en vloed de contouren van veel kleine eilandjes zijn gevormd. Zwemmen in de mysterieuze, overwelfde grot van Tomolol is ongetwijfeld één van Raja Ampat’s meest gedenkwaardige activiteiten. Na een vroeg ontbijt varen we naar het hart van de baai en komen aan bij een grot die zich grotendeels onder water bevindt. Hier kunt u zwemmen, snorkelen of gewoon drijven, terwijl u uitkijkt op wanden van de grot getooid met verbazingwekkende stalaktieten. De meer avontuurlijk aangelegde deelnemers kunnen zwemmen of peddelen over de donkere wateren naar het andere uiteinde van de grot. Hierna varen we door een doolhof van karst eilandjes met grotten boven en onder water, waar we ondermeer prehistorische grotschilderingen kunnen bewonderen van menselijke figuren met enorme handen van 3.000 tot 5.000 jaar oud. Na een wederom heerlijk bereid diner genieten we van een rustige nacht.
Papua-en-walvishaaien

Dag 5

Vandaag hebben we een ontspannende dag in Misool. Al varende zullen we vanaf het dek zowel onder als boven het water genieten van de fascinerende omgeving. Wij kunnen onze vaardigheden testen door op zee te peddelen op surfboards of te kayakken met uitzicht op eilandjes vol exotische vogels. Of gewoon achterover leunen en genieten van het schitterende landschap. Na een lange dag van eilandhoppen, zal de Ombak Putih haar cruise voortzetten.
juwelen van raja ampat

Dag 6

Na een uitgebreid ontbijt zullen we ’s morgens de Pisang eilanden gaan verkennen. Deze kleine juweeltjes, geïsoleerd liggend in de uitgestrekte wateren van de Ceramzee, bieden ons de mogelijkheid te ontspannen en te genieten van de schitterende, witte zandstranden, het heldere zeewater en de riffen vol leven, alvorens onze weg voort te zetten naar de kust van West-Papoea. We zullen hier de kustlijn volgen tot aan het dorp Sipitnanam. Na een bezoek aan het dorp en haar inwoners, die leven van vissen in de nabijgelegen wateren en van het onderhoud van nootmuskaat plantages, varen we tijdens de nacht zuidwaarts langs de kust.
Papua-en-walvishaaien

Dag 7

Vandaag worden we wakker met de prachtige aanblik op de Kitikiti waterval. Een brullende watermassa valt hier over een door jungle bedekte bergketen omlaag in zee. Wij kunnen zwemmen onder de waterval en de bijzondere riffen in de buurt verkennen, voordat we de Kaap Papisol ronden op weg naar de Karawawi regio, waar we halt zullen houden om ons voor te bereiden op de tocht naar Triton Bay.
Papua en walvishaaien

Dag 8

Triton Bay is een plek van onovertroffen natuurschoon, waar tijd en getijden het landschap van kalksteen hebben gekerfd in hoge kliffen en talrijke eilanden, gescheiden door lagunes en smalle kanalen. Het is ook een geliefde plek voor vissers die met vis-aas in netten walvishaaien aantrekken, waartussen wij wellicht kunnen zwemmen en snorkelen. We begeven ons ook in zee vanaf afgelegen stranden, snorkelen in turquoise wateren vol leven en kajakken onder uitstekende rotspartijen. We zullen exotische vogels bewonderen in dit bijzondere doolhof van karst eilanden alvorens de dag af te ronden met een bezoek aan het dorp Lobo, een vriendelijke plaats aan de voet van een 1000-meter hoge klif.
papua en walvishaaien

Dag 9

In de baai van Triton zullen we het grootste gedeelte van de ochtend varen door ongerepte baaien, grotten en lagunes waarna we onze weg vervolgen naar het noorden door de Namatote-Passage. De kliffen van Namatote staan bekend als een galerij van prehistorische kunst, met een indrukwekkende verzameling van grotschilderingen, glyphen en picturale tekens, hoog op de rotswanden achtergelaten door oude nomadische volkeren. Onze laatste avond aan boord vieren we met een afscheidsdiner met onze kapitein en de bemanning.
Papua en walvishaaien

Dag 10

In de ochtend, liggen we voor anker in de haven van Kaimana. Na een laatste, stevig ontbijt, zullen we afscheid nemen van de Ombak Putih en haar bemanning. Afhankelijk van uw plannen heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw reis terug naar huis, of andere bestemming.

Inclusief

  Cabine op basis van 2 personen
  Volpension; ontbijt, lunch en diner
  Alle softdrankjes
  Alle excursies conform programma
  Snorkelmateriaal
  Engelstalige tourleader
  Service van bemanning

Exclusief

 Retourvlucht Schiphol (bij ons te boeken)
 Binnenlandse vlucht (via ons te boeken)
 Eventueel eerste en laatste overnachting
 Visum
 Persoonlijke uitgaven
 Alcoholische dranken
 Reis- en annuleringsverzekering

Interesse Formulier: