OMBAK PUTIH - BUGINESE SCHOENER

‘De Ombak Putih’ is een klassieke Indonesische houten 'pinisi' (zeil)boot dat volledig is aangepast aan de wensen van de westerse reiziger. Het schip biedt plaats aan 24 passagiers. Er zijn 6 hutten met een 2-persoonsbed, 2 hutten met een 2-persoonsbed en 1 enkelbed en 4 hutten met twee stapelbedden. Alle hutten zijn voorzien van airconditioning, een douche, toilet en een wastafel.

Er is extra slaapgelegenheid aan dek zodat u ook onder de sterrenhemel kunt slapen! Aan boord is elektriciteit aanwezig in de vorm van 220 V. De Ombak Putih is voorzien van moderne navigatiemiddelen zoals GPS, radiocommunicatie-apparatuur en veiligheidsvoorzieningen.

 

Aan boord treft u geen uitge­sproken luxe aan, maar de schepen zijn naar de maatstaven van westerse reizigers erg comfortabel. Het belangrijkste comfort-aspect is dat u verschillende bestemmingen achtereen bezoekt, zonder daarbij ook maar één keer uw bagage te hoeven in- of uitpakken.

 

Bedden: twee-persoonsbed en een 1-persoonsbed boven het 2-persoonsbed

Bezetting: 2 volwassenen en 1 kind tot ca. 12 jaar

Badkamer: douche, toilet en wastafel

Faciliteiten:

  • Eigen badkamer
  • GPS
  • Zeezicht
  • Volpension
  • Warm en koud stromend water
  • Gratis softdrinks

Maaltijden aan boord

De verzorging aan boord omvat alle maaltijden. U begint de dag met een ontbijt, bestaande uit toast, aangevuld met een omelet, pisang goreng, flensjes of fruitsalade.

De lunch is een lichte maaltijd, bijvoorbeeld soep met brood en salade, nasi goreng of fruit. ’s Avonds wordt een Indonesisch buffet met verschillende gerechten klaargezet, waarbij variatie van de gerechten een belangrijke rol speelt. Vlees, vis, kip, schelpdieren, tahoe, tempeh en eiergerechten wisselen elkaar af, aangevuld met groente, kroepoek en fruit.

Onderweg worden verse ingrediënten ingekocht op de lokale pasar. De voorraad in de diepvries overbrugt de dagen waarop geen inkopen kunnen worden gedaan.

Met het oog op de smaak van de gasten worden de maaltijden minder pittig gekruid dan in Indonesië gebruikelijk is. Koffie, thee, frisdranken en wijn bij het eten aan boord zijn gratis. Bier is tegen een redelijke prijs verkrijgbaar.

Geen cruise, geen zeilvakantie

SeaTrek reizen in Indonesië zijn geen zeilvakanties. Omdat de snelheid van de 'Pinisi' zelfs onder vol zeil slechts 2 – 3 knopen bedraagt, wordt er vrijwel uitsluitend op de motor gevaren. Zonder deze maatregel zouden we de door ons geplande routes niet kunnen varen. Natuurlijk worden, bij gunstige wind, de zeilen gehesen.

Snorkelen

Een bijna dagelijks terugkerend hoogtepunt is het snorkelen. De fascinerende wereld onder water biedt steeds weer een overvloed aan bezienswaardigheden.

U hoeft alleen in het water te springen om geconfronteerd te worden met bont gekleurd koraal en scholen tropische vissen. Aan boord van onze schepen zijn snorkels, duikbrillen en zwemvliezen aanwezig. Ook is het mogelijk om te duiken.

SeaTrek Sailing Adventures kan voor u een duikuitrusting verzorgen maar dit dient u dan wel van te voren aan te geven.

 

 

Interesse Formulier: